logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu

A 2020-2021-es tanév eseményei

Végzősök lettünk!

 

Osztályfőnök: Bogyayné Szabó Szilvia

Osztálynévsor: Bagi Attila András, Bakó Tamás, Balogh Beáta, Barta Dorina Csenge, Bóta Katalin, Dászkál Niké Lili, Detrich Athanász, Fartel Gergő, Fonyó Botond, Földes Ákos, Gosztonyi Máté, Gulyás Alexandra, Gyenes Zoltán, Juhász Attila, Kiss Anna Rebeka, Kosánszky Vivien, Kovács Zsombor, Mándli Zita, Matkó Mercédesz Adrienn, Nagy Hanna, Ócsai Evelin, Rácz Kata, Schott Zsolt, Surányi Enikő, Varga Noémi Ildikó, Vásárhelyi-Nagy Balázs, Viski Regina

 

 

 


 

A 2019/2020-as tanév eseményei

 11B 2019

 

 

 Osztályfőnök: Bogyayné Szabó Szilvia

Osztálynévsor: Bagi Attila András, Bakó Tamás, Balogh Beáta, Barta Dorina Csenge, Bóta Katalin, Dászkál Niké Lili, Detrich Athanász, Fartel Gergő, Fonyó Botond, Földes Ákos, Gosztonyi Máté, Gulyás Alexandra, Gyenes Zoltán, Juhász Attila, Kiss Anna Rebeka, Kosánszky Vivien, Kovács Zsombor, Mándli Zita, Matkó Mercédesz Adrienn, Nagy Hanna, Ócsai Evelin, Rácz Kata, Schott Zsolt, Surányi Enikő, Varga Noémi Ildikó, Vásárhelyi-Nagy Balázs, Viski Regina


 

 


A 2018/19-es tanév eseményei

2018 19 10bOsztályfőnök: Bogyayné Szabó Szilvia

Osztálynévsor: Bagi Attila András, Bakó Tamás, Balogh Beáta, Barta Dorina Csenge, Bóta Katalin, Chrapán Dorina, Dászkál Niké Lili, Detrich Athanász, Fartel Gergő,
Fonyó Botond, Földes Ákos, Gosztonyi Máté, Gulyás Alexandra, Juhász Attila, Kiss Anna Rebeka, Kosánszky Vivien, Kovács Zsombor, Mándli Zita,
Matkó Mercédesz Adrienn, Nagy Hanna, Ócsai Evelin, Rácz Kata, Schott Zsolt, Surányi Enikő, Varga Noémi Ildikó, Vásárhelyi-Nagy Balázs, Viski Regina


Két napos osztálykirándulás Sopronban

2019.06.10-én Pünkösd hétfőn indultunk Ráckevéról Sopronba nagy lelkesedéssel, teljes létszámmal egy szülői kísérettel. Már nagyon vártuk, hogy az évvégi vizsgák után, túl az előrehozott érettségik írásbeli részén, végre kiengedjük a gőzt és átadjuk magunkat az önfeledt pihenésnek. Gyönyörű verőfényes napon nagyon kényelmes klímás busszal indultunk a 4 órás útnak. Kora délután értünk Sopronba az ifjúsági szállóhoz, aminek egyedüli vendégei voltunk. Hamar elfoglaltuk a hatágyas szobákat, majd rövid pihenés után következett a másfél órás városnézés egy idős idegenvezetővel.

Megnéztük Sopron leghíresebb nevezetességeit, lemendtünk 4 méter mélyre azért, hogy a római kori Forum emlékeit saját szemünkkel lássuk. Miután feltöltődtünk Sopron nevezetességeivel, szabadprogram keretében felfedeztük a város híres és finom éttermeit, és fagyizóit majd visszatértünk a szálláshelyünkre ahol meleg vacsora várt már minket. 

Szerepjátékkal, különböző társasjátékokkal és pókerezéssel telt az este, majd 21-órától fáklyás túra következett a Sőrház dombi kilátóhoz. Remek túravezetőnk szórakoztató előadása kísérte végig utunkat a sötét erdőn keresztül. Nagyon jó hangulatú, néhol hátborzongató séta után tértünk vissza az ifjúsági szálláshelyre, ahol csak most kezdődött a hajnalig tartó buli. 

Másnap reggeli után Ausztriába indultunk, a Family Parkba és egészen kora délutánig élveztük a jobbnál jobb játékokat. Hazafelé még belefért egy Fertő tó körüli hajókázás, és a mozgalmas, programokkal teli 2 nap után már csendesen telt a hazaút. Mindenki aludt a buszon............! 

Az összes kép megtekinthető itt. 

A két nap történéseit, az osztályunk fő operatőre Mándli Csaba egy 10 perces filmre vette, hogy megmaradjon az utókornak. Ha kíváncsi rá, kattintson a képre, és nézze meg hogy mulat a 10.b.

Bogyayné Szabó Szilvia
osztályfőnök

videokezdőkép10b

Megszereztük a harmadik helyet a KI MIT TUD-on és nyertünk egy hatalmas tortát.

Időutazás című darabunkat rendezte és a forgatókönyvet írta: Nagy Hanna. Szereplői voltak a 10.b osztály tanulói. Díszleteket és jelmezeket tervezték és kivitelezték szintén az osztály ügyeskezű tanulói. Nagyon büszke vagyok rátok!

Bogyayné Szabó Szilvia
osztályfőnök

65756514 2140927292872216 1983105079099523072 n

Idén a 10.B osztály feladata volt az ünnepi műsor előadása az iskola tanulói előtt.

Nagy lelkesedéssel és mint mindig, most is rengeteg ötlettel fogtak neki a készülődésnek a fiúk és a lányok.
Vendégszereplőként, Dénes Zsófia (12.C osztály) gyönyörű hangjával emelte a műsor színvonalát, Lukács Levente (10.C), Petőfi "Dicsőséges nagyurak.." című versét adta elő egészen egyedi stílusban, Vancza Dávid (10.C) pedig profi színészeket meghazudtoló előadásmódjával színesítette az előadást.
A produkciót írta és batanította  Sáfárné Varga Erika tanárnő.
Köszönjük Igazgató úr igényes megnyitóját, ami lehetővé tette az eseményekre való ráhangolódást.
Mint mindig, a videó felvételeket ezúttal is Gál András Máté 10.a osztályos tanuló készítette, valamint a profi hangosítást Teleki Olivér tanár úr és diák segítői kezelték, amit ezúton is köszönök.
Bogyayné Szabó Szilvia osztályfőnök
 

 


 9b 10b gólyanap22018 október 11-én iskolánk hagyományainak megfelelően felavattuk a GÓLYÁKAT. Most már mi élvezhettük ki ennek a napnak minden előnyét.

Mint minden évben, most is a nap a testvérosztály megreggeliztetésével kezdődött. Ez úton is köszönjük a 9.b osztálynak és osztályfőnöküknek Dr Balogh Lászlóné, Gabi néninek a minden igényt kielégítő szervirozást, és a figyelmességet (még a 2 születésnaposunkat sem felejtették el!!!!), amiben részesítették nővéreiket és atyáikat, ugyanis a gólyáknak ezen a napon barátokká és nővérekké kellett vállniuk.

A jelmezek tökéletesek voltak, mint arról az alábbi képek is tanuskodnak.  A nap további részében tanítás után, megkezdődött a gólyaavatási ceremónia. Ennek keretében kellett készíteniük egy osztályzászlót, elő kellett adniuk az általunk előzőleg előírt szavakkal, ill. zenével tarkított dalukat, majd elő kellett adniuk táncukat - Zalatnai Sarolta - Nem vagyon én apáca - című dalára. Ezután különféle feladatokban meg kellett mérettetniük magukat a többi gólyával. 

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon!

 


2018.10.13-án gyönyörű késő nyári időben szombati munkanap letöltéseként Sportnapon vettünk részt. Öt féle élmény várt ránk ezen a napon, volt kerékpáros ügyességi pálya, filmnézés, Nippon Zengo, Sakk, aerobic Claudiával, és hagyományörző vívás. 

 


Első nap az iskolában.... 9b elso

Osztályfőnök: Bogyayné Szabó Szilvia

Osztálynévsor:Bagi Attila András, Bakó Tamás, Barta Dorina, Bata Csenge, Bóta Katalin, Dászkál Niké Lili, Detrich Athanász, Dévai Tamás, Fartel Gergő, Fonyó Botond, Földes Ákos, Gosztonyi Máté, Gulyás Alexandra, Hályas Marcell Adrián, Henn Zoltán, Janis Pál, Juhász Attila, Kazinczy Ferenc, Kiss Anna Rebeka, Kosánszky Vivien, Kovács Zsombor, Mándli Zita, Matkó Mercédesz Adrienn, Ócsai Evelin, Rácz Kata, Schott Zsolt, Surányi Enikő, Varga Noémi Ildikó, Vásárhelyi-Nagy Balázs


Gólyanap és gólya avatás 2017. 

Hagyományaink szerint ezen a napon a belépő osztályok feladatokat kapnak az eggyel idősebb testvérosztálytól. Az első feladat a 10.b osztály reggeliztetése, (korábban megkapott lista alapján készítik el a kívánt ételeket). Aznap feladatul kaptuk azt is, hogy a előre megadott meseszereplőknek öltözzünk be, a fiúk női meseszereplőknek, a lányok fiú mesehősöknek. Az alábbi kép ezt örökíti meg.

A második feladat egy a testvérosztály által kiválasztott zene számra saját koreográfia alapján 5 perces táncbemutató tartása, amit pontozott a felsőbb évesekből álló zsűri. A további megmérettetések délután folyamán sorversenyek formájában zajlottak. Legvégül pedig a 10. és a 8. osztályos tanulók által megírt gólya avató szövegét kellett elmondanunk, nem akármilyen pozicióban. 

A gólya avatón a 2. helyet sikerült megszereznünk. Büszkék vagyunk magunkra!

IMG 4456 1

További képek a gólya avatásról és a reggeliztetésről

  


Elkészült az első osztályképünk.

Azon a napon hiányoztak az iskolából, így a képen sajnos nem láthatóak: Bóta Kata, Fonyó Botond, Földes Ákos, Gulyás Alexandra, Henn Zoltán, :

első osztálykép9b kicsi


2017 december 3.

Advent első hetében iskolánk hagyományait követve mi gyújtottuk meg a koszorú első gyertyáját és megemlékeztünk egy rövid műsor keretén belül a karácsonyi várakozás időszakáról. 

 


2017. december 8.

Péntek délutáni lazulás a Trambulinparkban Budapesten.  


2017. december 22.

Az év utolsó tanítási napján elcsendesedett az osztály egy kis időre. A termünket átrendeztük és egy kis karácsonyi ajándékozást tartottunk. December elején egy nagy kalapból mindenki kihúzott egy nevet. A feladat az volt, hogy mára egy 2-3 mondatos jellemzést kell elmondani az osztály részére amiből rá kell, hogy ismerjünk a megajándékozott személyekre.

Közös csomagbontás után, kezdődhetett a játék. 10.30-tól részt vettünk a közös iskolai karácsonyi ünnepségen, majd ezután megérkeztek a pizzáink, megebédeltünk, majd megkezdtük a téli szünetet. Jó hangulatban telt a délelőtt.


2018. február 2. 

Kipróbáltuk az új csepeli korcsolyapályát. 


2018. május 8. 

Biciklitúra Lórévre és egész napos királyság a Tóth Team jóvoltából. 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
Dátum : 2020-08-05
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Dátum : 2020-08-19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
31

Látogatók száma

Ma 48

Tegnap 61

Ezen a héten 415

Ebben a hónapban 498

Összesen 227634

Go to top