logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

A Péntek Délutáni Lazulás (PDL) története

2007-be nyúlik vissza, amikor Puha Ferenc tanár úr, Eric Clapton nagy rajongója, megtudta, hogy van egy basszusgitárom, és felvetette, mi lenne, ha nyomnánk egy kis Claptont? Hamar rájöttünk, hogy van egy közös lyukas óránk, így nekiugrottunk a rajzteremben (a C épületben tanítani próbálók nagy örömére).

December környékére a tanár úrnak az az ötlete támadt, hogy az iskola előtt elő is adhatnánk két Clapton számot. A gondolatot tett követte és meghívta Novák Danit (gitár) és Bandit (dob), illetve Groszmann Ádámot (gitár) és Matics Zsombort (billentyűs) az új együttesbe. A kérdés az maradt, hogy ki fog énekelni? Szerencsére akkoriban volt az iskola tanulója az aranytorkú Losonczi Szilvi és Básits Branka és Hári Norbert.

Az első fellépésre készültünk a Hugó napra, amikor a fiúk elmentek bejelentkezni  Szabó Mária tanárnőhöz. Ő kérdezte meg, hogy mi a nevünk? Ami nem volt. „Péntek délután próbáltok?” „Igen.” „Akkor legyen a nevetek Péntek Délutáni Lazulás!” És így is maradt.

Mondanom sem kell, hogy az a Hugó napi fellépés bombaként robbant, annyira meglepetésként érte a közönséget!

Azóta fellépünk minden Hugó napon és négy éve a június 15-i Péntek Esti Korzón! Volt fellépésünk gimis jótékonysági esteken, a Castrumban, a szigetcsépi strandon, a szigetszentmártoni művelődési házban és reméljük, lesz még sok helyen!

Az együttesnek nincsenek saját számai, mindig az akkori tagok választják az adott év dalait.

Az érdeklődők megtalálnak minket a youtube-on, ha beütik a keresőbe ezt: pdul

Sajnos mindig el kell búcsúznunk a leérettségiző tagjainktól! Viszont tehetséges újoncokat tudunk a helyükre léptetni.

Az alábbiakban időrendben felsorolom a fentieken kívül valaha is velünk játszó és fellépő  Adysokat:

Palásti Flóra (gitár), Makó Kristóf (dob), Cserna Bálint (gitár), Pallinger Franziska, Vörös Renáta, Verebélyi Vivien (ének),  Stocker Lajos (gitár), Gonda Nikolett, Hajdú Valentina, Kitzinger Klára, Molnár Zsanett (ének), Baracsi Donát (billentyűs), Mészáros Ádám (ének, basszusgitár), Pamuki Bence (dob, gitár),  Vas Konrád (dob), Bálint Hajnalka tanárnő (ének), Pusztai Alexa, Kaszás Fruzsina, Keresztes Anna (ének), Baracskai Ákos (gitár), Lőrincz Tibor (dob) és

Végh Róbert (basszusgitár)

Eseménynaptár

Látogatók száma

Ma 13

Tegnap 204

Ezen a héten 217

Ebben a hónapban 2845

Összesen 20960

Go to top