logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

 

Pályaorinetációs nap a gimnáziumban

Ebben a tanévben november 10-e a pályaorientációról szólt iskolánkban. Olyan programot próbáltunk összeállítani, amiben a legfiatalabb és a legidősebb diákjaink is megtalálhatták a lehetőséget a fejlődésre. A 7.a  és 8.a osztály számára önismereti foglalkozást szerveztek a Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusai. A 9-12. évfolyam számára pedig egy workshop került megrendezésre, melyet minden osztály számára színesített egy-egy interaktív foglalkozás.  
A workshop helyszínei a következők voltak:
1. IBIDEN: vállalat bemutatkozása, HR-s előadás, eszközbemutató és használat
2. Egészségügyben dolgozók (ápoló, orvos) és hallgatók (orvos, szülésznő, dietetikus) élménybeszámolója, interaktív foglalkozás (vércukormérés, újraélesztés…)
3. KORAX: cég bemutatkozása, tervezőmérnöki munka, napelemek gyártása, szerelése
4. Dunaújvárosi Egyetem bemutatkozása
5. Műszaki, informatikai területen dolgozók és hallgatók (gépész-, villamos-, vegyész- és építőmérnök, informatikus) előadása és bemutatója 
6. Jogászok és joghallgató előadása
7. Közszolgálatban dolgozók (rendőr, minisztériumi tisztviselő) előadása
8. Nem egy életre hozol döntést! - Hogyan lettem marketingvezetőből biokertész  
9. Eötvös Loránd Tudományegyetem bemutatkozása
10. Gazdaságtudományi képzésterületen tanuló hallgatók (emberi erőforrás, gazdálkodási és menedzsment, vendéglátás felsőoktatási szakképzés) előadása, élménybeszámolója
11. Állatorvostudományi Egyetemen tanuló hallgatók (állatorvos, biológus) előadása, élménybeszámolója
12. Közoktatásban dolgozók (óvónő, tanítónő, szociális munkás) élménybeszámolója
13. Művészetekben rejlő lehetőségek (fotográfus, reklámiroda vezetője, tervezőgrafikus hallgató tapasztalatai, élményei)
A foglalkozások témája évfolyamonként változtak. Míg a kilencedikesek az érdeklődési köreiket, addig a tizedikesek a lehetséges pályaterületeiket mérték fel kérdőívek segítségével. A tizenegyedikesek az érettségi utáni tanulási lehetőségekről, szakokról, szakmákról készítettek saját használatra plakátot. Sajnos a tizenkettedik évfolyam számára meghirdetett előadás betegség miatt elmaradt, de így ők még egy óra lehetőséget kaptak a workshop kínálatából.
A programok jó hangulatban, a legtöbb esetben a diákok bevonásával zajlódtak. Volt lehetőség arra is, hogy a megfogalmazódó kérdésekre választ kapjanak a kíváncsiskodók. Reméljük, minden résztvevő diák új információkkal, tudáselemekkel gazdagította meglévő ismereteit. Biztosak lehetünk abban is, hogy voltak olyanok, akik megerősítést kaptak az eddigi elképzeléseikhez, de nagy számban lehetnek olyanok is, akik új célokhoz vezető utat fedeztek fel ezen a napon.
A nap zárásaként a tornateremben gyűltünk össze, ahol láthattuk milyen sokan töltötték velünk együtt a délelőttöt. Köszönetként iskolánk képeivel díszített naptárt ajándékoztunk az előadóknak. 
Nagy örömünkre szolgált, hogy hívó szavunkra mindenki igent mondott, köztük sok volt adys diák, hogy segítse információval a mai fiatalokat döntésük előkészítésében. Köszönet érte mindenkinek.
Szeretnék köszönetet mondani a Városi Konyha dolgozóinak a vendéglátás, Vargáné Szekeres Juditnak a finom alma biztosításáért. 
Ez a nap ebben a formában nem jöhetett volna létre kollégáim segítsége nélkül, külön kiemelném Baranyi Ágota tanárnő szervezői segítségét és Kátai Erzsébet tanárnő naptárkészítési tevékenységét.
Bebizonyítottuk most is, hogy egy nagy család vagyunk, ahol mindenki a nap sikeréért dolgozott.
Megérte!
Molnárné Eckrich Gabriella
pályaválasztást segítő tanár
 
 

 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Látogatók száma

Ma 8

Tegnap 109

Ezen a héten 465

Ebben a hónapban 2259

Összesen 485526

Go to top