logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu
Színházlátogatás drámapedagógiai foglalkozással
 
A Kolibri színház Rövidzárlat című darabját tekintette meg a 7.a osztály az elmúlt héten. A témaválasztás tudatos volt. Rá kellett jönnöm, hogy bizony osztályunk tanulóinak egy része úgy tekint a tanórákra, mint amelyek sajnálatos módon nagy bosszúságukra csak megszakítják a telefonos játékot, amit egész nap űznek. A várt csengő pedig nemcsak a szünetet, de a játék folytatását jelzi számukra. 
A darab főszereplői egy olyan család tagjai voltak, akik mindennapjaikat szinte folyamatosan online töltik. Rendkívül szórakoztató, és elgondolkodtató módon mutatták be, hogyan próbálnak a sütik egyre többet megtudni főszereplőinkről, szinte belemászva azok fejébe, kiolvasva kívánságaikat, mivel tudnának még jobban a kedvükben járni, és befolyásolni életüket.
A színdarab megtekintése után a színészek, és drámapedagógus segítségével interaktív foglalkozást tartottak nekünk, melynek részét képezte, egy izgalmas beszélgetés, és mini darabok tervezése, majd előadása a színpadon. A gyerekek óriási dicséretet kaptak, és én is rendkívül büszke vagyok rájuk, mert szerencsére kiderült, hogy nem csak az online világban jártasak, de nagyon is rendben van a fejükben minden. Korukat meghazudtolóan értékes, és érett gondolatokat fogalmaztak meg rendkívül bátran.
Szabó Andrea
osztályfőnök

Eseménynaptár

Fontosabb adataink

Látogatók száma

Ma 38

Tegnap 155

Ezen a héten 1085

Ebben a hónapban 3295

Összesen 465159

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

Címünk: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettesek: Dr Balogh Lászlóné, Matics Istvánné

Gimnázium e-mail címe: titkarsag@rag.edu.hu

Telefon: 24/519-050, mobiltelefonszám: 30/453-4106

         Adatvédelmi tisztviselő:

                                      Konkolyné dr. Ficzkó-Juhász Bernadett Ivett

         

 

        Fenntartó, működtető

        SZIGETSZENTMIKLOS 3

 

Go to top