logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu

 

angol prbanyelvvizsga
Angol
 
Az online oktatás a nyelvoktatásban sem volt könnyű, elsősorban a beszéd gyakoroltatása állította kihívás elé a nyelvtanárokat. Ugyanakkor, elsősorban az angol oktatás volt az a terület, ahol már a korábbi években is használtunk digitális felületeket és módszereket, ezért, számunkra volt legkevésbé újszerű ezen technikák alkalmazása.
Minden nehézség ellenére, ebben a rendkívüli tanévben is sikerült kiemelkedő teljesítményeket elérnünk. A jelenleg iskolába járó tanulóinknak 85 db középfokú és 14 felsőfokú angol nyelvvizsgája van. 
Egyre fiatalabb korban szereznek diákjaink nyelvvizsgát – tavaly két 8. osztályos, idén egy 8. osztályos diákunk zárja a tanévet középfokú nyelvvizsgával. 
Iskolánk történetében először egy teljes 10. osztályos csoport zárta úgy a tanévet, hogy mindenki sikeres középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. A közülük előrehozott érettségi vizsgát tett diákok teljesítménye 97% fölötti, és innen került ki egy 100%-os teljesítmény is.
Az előrehozott érettségi lehetőség arra, hogy a legügyesebbek az előírtnál kevesebb idő alatt teljesítsék az elvárásokat és így lehetőségük legyen a másik idegen nyelvre, illetve a felvételijükre koncentrálni. A 11. évfolyam tehetséggondozó csoportja (13 fő) 83%-95% közötti eredménnyel tette le az emelt szintű érettségit. A csoport minden tanulója közép vagy felsőfokú nyelvvizsgával is büszkélkedhet. Ezen az évfolyamon az első nyelvesek előrehozott középszintű érettségije is szép teljesítménnyel zárult. A 20 tanuló  átlag eredménye 84%-os lett.
A végzős évfolyamunkon érettségiző diákjaink is nagyszerű eredményekkel zárták tanulmányaikat. Az idén érettségiző 12.a osztály első nyelves csoportjában mindenkinek nyelvvizsgája van, 4 diáknak felsőfokú is. A középszintű érettségi átlaguk 95%, 99% volt  a legmagasabb eredmény, az emelt szintű érettségi átlag pedig 85%, itt 95% volt a legjobb érettségi. 
Büszkék vagyunk a 12.b és c osztályos első nyelves diákjainkra is, akik az októberi vizsgaidőszakban tettek előrehozott érettségit közép és emelt szinten. Középszinten 93%-os csoport átlagot értek el, 97%-os legmagasabb eredménnyel, emelt szinten pedig mindenki 84% felett teljesített, 94%-os legmagasabb eredménnyel. A csoport egyik legkiválóbb diákja, időközben az IELTS nemzetközi felsőfokú nyelvvizsga sikeres letételével a holland Amszterdam Egyetemre nyert felvételt. A csoportban minden diák  rendelkezik középfokú nyelvvizsgával, 2-en pedig felsőfokú nyelvvizsgát is tettek. 
A másodnyelves (kezdő) csoportjainkat is nagy erőkkel próbáljuk meg 4 év alatt érettségihez, illetve nyelvvizsgához juttatni. Idén volt két olyan 11. évfolyamos diákunk, aki 3 év tanulás után tett 98%-os középszintű érettségi vizsgát. 
A másodnyelves végzős angolos csoportból is remek eredmények születtek, a csoport kétharmada nyelvvizsgával zárta a gimnáziumi tanulmányait, középszinten a legerősebbek 96%-os érettségit hoztak és a fakultáción tanuló diákjaink közül ketten is  80%-os eredmény  feletti emelt szintű érettségi vizsgát tettek. 
 
orosz1
Orosz
 
Hasonlóan szép eredményekkel zárták gimnáziumi tanulmányaikat az oroszt választó diákjaink – az őszi időszakban 7 fő tett középszintű előrehozott érettségit szép eredménnyel, majd a tavaszi vizsgaidőszakban minden emelt szintű érettségi vizsgát tevő diákunk középfokú nyelvvizsgát szerzett.
 
francia nyelv1
 
Francia
Franciából ebben a tanévben három előrehozott középszintű érettségi született és egy emelt szintű érettségi által lett meg a középfokú nyelvvizsga. 
 
deutsch 0
 
Német
 
A német nyelvoktatás sikerei online oktatás mellett és ellenére 
 
A német nyelv oktatásában is sikeresen használjuk évek óta a digitális eszközöket. Az online oktatás lehetőségeket adott új módszerek kipróbálására és a digitális anyagok révén környezettudatosabb felkészülésre.
Bár sajnos az utóbbi években a német nyelvet választó tanulók száma folyamatosan csökken, így is szép eredményeket tudunk felmutatni:
10. a osztályban 1 fő tett előrehozott középszintű érettségit 80% feletti eredménnyel.
A 11. a osztály németes csoportjában 2 fő tett emelt érettségit 87% és 90%-os eredménnyel, a többiek középszinten vizsgáztak le 83-94% -os teljesítményt nyújtva. A csoport egyik tagja közben megszerezte a felsőfokú nyelvvizsgát is.
A vírushelyzet új hozadéka volt az online nyelvvizsgáztatás, amely az alapvetően nehéz vizsgahelyzetet további stresszhelyzettel bővíti, ennek ellenére a 11. a németes csoportja sikeres középfokú online nyelvvizsgát tett idén télen.
A 11.b és 11.c osztályból 2 fő vállalta a középszintű vizsgát, ők is 80% feletti eredménnyel zárták tanulmányaikat.
A 12. a osztály valamennyi németet tanuló diákja ősszel előrehozott középszintű érettségit tett, mondhatni kétszer készültek fel a vizsgára, hiszen tavaly tavasszal a vírushelyzet miatt nem tehették, szép eredményeket hoztak, 80-90% között teljesítettek. A csoport tagjai idén megszerezték a középfokú nyelvvizsgát is.
A 12. évfolyamosok közül ősszel 2 fő döntött úgy, hogy emelt német érettségit tesz le, sikeresen vették az akadályt 80% feletti teljesítménnyel. Tavasszal 3 fő tett emelt szintű német érettségit, eredményük 87-89% lett. Tavaszra pedig egy főnek sikerült a felsőfokú német nyelvvizsga.
A vírushelyzet online oktatással megkoronázva, valamint a nyelv nehézsége és a németet választó tanulók egyre kisebb száma ellenére, ragyogó eredményeket értek el tanulóink, akik ezt a nem egyszerű, de szép nyelvet választották.
 
 
 

 

Eseménynaptár

Fontosabb adataink

Látogatók száma

Ma 29

Tegnap 155

Ezen a héten 1076

Ebben a hónapban 3286

Összesen 465150

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

Címünk: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettesek: Dr Balogh Lászlóné, Matics Istvánné

Gimnázium e-mail címe: titkarsag@rag.edu.hu

Telefon: 24/519-050, mobiltelefonszám: 30/453-4106

         Adatvédelmi tisztviselő:

                                      Konkolyné dr. Ficzkó-Juhász Bernadett Ivett

         

 

        Fenntartó, működtető

        SZIGETSZENTMIKLOS 3

 

Go to top