logo 03 Ráckevei Ady Endre Gimnázium
                                                                                A család gimnáziuma

Menu

9.c osztálykirándulás

Kalapács Ágnes beszámolója az osztálykirándulásról:
 
Április 22-én reggel elindultunk életünk első gimis osztálykirándulására Szegedre. 9 óra után nem sokkal egy tágas busszal rajtoltunk el a suli parkolójából.
Az út majdnem teljes három óra, bár ez sokkal kevesebbnek tűnt a jó társaság és az izgatott hangulat miatt.  Úticélunk a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje és a Szegedi Nemzeti Színház volt. Napfényes tavaszi időben érkeztünk meg az arborétumba dél körül, ahol éppen Föld-napi rendezvények színesítették a programot. Egy gyors osztályfotózás után kisebb csapatokban jártuk végig a virágos ösvényeket, vízpartokat, pálmaházat, közben megebédeltünk a gyönyörű tulipánok között, az ébredő természetben.
Kettő óra környékén aztán tovább indultunk a színházba, ugyanis háromtól megtekintettük a Padlás című félig mese, félig musical darabot. Szerintem zseniális előadás, a színészi játék is lenyűgöző volt, a színház épülete pedig díszesen elegáns belülről is. Még az élmény hatása alatt álltunk, mikor elindultunk egy kis városnézésre a Tisza partján. Félúton belefutottunk a Szegedi Tudományegyetem pontgyűjtő fesztiváljába, ahol a színpadról pólókat lövöldöztek az összegyűlt közönség soraiba. Természetesen nem jöhettünk haza pólók nélkül, így akcióba lendültünk, és gyorsan begyűjtöttünk hármat is. Nagyon boldogok voltunk. :D 
Elégedetten mentünk tovább, hogy együnk egy korai vacsorát a helyi sétálóutcán, illetve a jó időre tekintettel többen is fagyiztunk egyet. Hét óra körül elindultunk hazafelé Szegedről, és végig néztünk egy gyönyörű naplementét is a buszról. Kicsit fáradtan, de annál több élménnyel gazdagodva értünk haza este. Összességében mind nagyon élveztük a napot. 
Az első közös gimis osztálykirándulásunk tehát 10 pontból 10-et kap, plusz egy bónuszt az egyetemi pólókért. 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
4
23
28
29
30

Fontosabb adataink

Látogatók száma

Ma 7

Tegnap 105

Ezen a héten 1297

Ebben a hónapban 2590

Összesen 480503

Bejelentkezés

Ajánlott oldalak

Kapcsolat

Címünk: 2300 Ráckeve, Kossuth Lajos u. 82.

Igazgató: Molnár László

Igazgatóhelyettesek: Dr Balogh Lászlóné, Matics Istvánné

Gimnázium e-mail címe: titkarsag@rag.edu.hu

Telefon: 24/519-050, mobiltelefonszám: 30/453-4106

         Adatvédelmi tisztviselő:

                                      Konkolyné dr. Ficzkó-Juhász Bernadett Ivett

         

 

        Fenntartó, működtető

        SZIGETSZENTMIKLOS 3

 

Go to top